Булгаргаз определи прогнозна цена от 25,07 лв./MWh на природния газ за

...
Булгаргаз определи прогнозна цена от 25,07 лв./MWh на природния газ за
Коментари Харесай

Булгаргаз обяви прогнозна цена на синьото гориво за януари

" Булгаргаз "  определи планирана цена от 25,07 лева./MWh на природния газ за януари 2021 година без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, оповестиха от пресцентъра на сдружението. Тя е приблизително с малко над 2 лева по-ниска от оповестената планирана цена за последния месец на тази година.

В сходство с условията на Закона за енергетиката, " Булгаргаз "  ЕАД, дъщерно сдружение на " Български Енергиен Холдинг "  ЕАД, оповестява в едномесечен период преди подаване в КЕВР на заявката за изменение на настоящите цени. Едва откакто подадат прогнозната цена в енергийния регулатор се чака решението на Комисията за енергийно и водно контролиране. 

Припомняме, прогнозната цена на природния газ за декември 2020 година беше 27,64 лева./MWh, а за ноември е 26,25 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

С решението на КЕВР одобрената цена на природния газ от 1 ноември 2020 година е в размер на 28,21 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). За октомври 2020 година пък одобрената от регулатора цена на природния газ беше в размер на 24.72 лева./MWh. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР